2353306730 35⁰ χλμ Θεσσαλονίκης Αθηνών, Αιγίνιο, Πιερίας info@pangor.gr
hero image
 
 
 
 
 
     
 

Γιατί να επιλέξω ξύλινο κούφωμα;

 

 
 
 

1.

 
 

Υψηλά Επίπεδα Θερμομόνωσης

Το ξύλο είναι κακός αγωγός της θερμότητας και 1800 φορές πιο θερμομονωτικό από το αλουμίνιο. Σε συνδυασμό με τα προηγμένα, τα τεχνολογικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ενός σύγχρονου ξύλινου κουφώματος, όπως είναι τα διπλά θερμομονωτικά τζάμια και τα μέσα στεγάνωσης των αρμών, αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις θερμομονωτικές ικανότητες των κουφωμάτων δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα άριστο αποτέλεσμα.

 

 


 

  2.  
 

Ηχομονωτική ικανότητα

Το ξύλο παρουσιάζει πολύ καλές ηχομονωτικές ιδιότητες, που το κάνει να υπερέχει σε σχέση με άλλα υλικά.
Λόγω της δομής του, που είναι πορώδης, περιλαμβάνει στη μάζα του αρκετό ποσοστό κενών χώρων, παγιδεύοντας τον ήχο και μειώνει την αντήχηση.

 

 


 

  3.  
 

Φιλικά προς το περιβάλλον

Τις τελευταίες δεκαετίες, η αποψίλωση (ολική υλοτομία των δέντρων), η καταστροφή των τροπικών και άλλων αρχέγονων δασών και η μη αειφορική διαχείριση (διαχείριση με τρόπο ώστε να μη μειώνεται ο δασικός πλούτος) της πλειοψηφίας των δασών του πλανήτη, είναι παράγοντες που οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας παγκόσμιων οργανισμών δασικής πιστοποίησης της σωστής διαχείρισης, προωθώντας την ιδέα εφαρμογής των αρχών αειφορικής διαχείρισης των δασικών εκτάσεων.

Οι δυο βασικότεροι είναι το F.S.C. (Forest Stewardship Council - Συμβούλιο ∆ιαχείρισης ∆ασών, www.fsc.org) και το P.E.F.C. (Pro- gram for the Endorsement of Forest Certification - Πρόγραμμα για την προώθηση της δασικής πιστοποίησης, www.pefc.org). Παράλληλα όμως, μεμονωμένα κράτη ή ομάδες κρατών σε περιφερειακό επίπεδο, όχι μόνο ακολουθούν τις οδηγίες των παραπάνω οργανισμών, αλλά επιπρόσθετα, έχουν υπογράψει και διεθνείς συμβάσεις που τις υποχρεώνουν για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, ή την απαγόρευση της εμπορίας των υπό εξαφάνιση ειδών χλωρίδας και πανίδας κ.α.

Η υλοτόμηση των δασών στις μέρες μας δε γίνεται αλόγιστα. Τα ξύλινα προϊόντα που παράγονται στις μέρες μας, προέρχονται από πιστοποιημένη και νόμιμα υλοτομημένη ξυλεία από αειφόρα δάση. Αυτό σημαίνει ότι το ξύλο προέρχεται από δάση, όπου δέντρα ξαναφυτεύονται με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτήν που κόβονται.

Έτσι, σήμερα, σε δεκάδες χώρες υπάρχουν εκατομμύρια στρέμματα πιστοποιημένων δασικών εκτάσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του P.E.F.C. ή του F.S.C. από τα οποία παράγονται εκατομμύρια κυβικά πιστοποιημένης ξυλείας που διακινούνται στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία του 2005, σε όλο τον κόσμο τα στρέμματα δάσους που έχουν λάβει πιστοποίηση ξεπερνούν τα 1.570.000.000. Συμπερασματικά, τα ξύλινα κουφώματα αποτελούν την πλέον οικολογική επιλογή, με χαμηλές ενεργειακές εκπομπές και αρνητικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την κατασκευή, χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα, δυνατότητα ανακύκλωσης, ενώ είναι φυσικά βιοδιασπώμενα. Τα υδατοδιαλυτά οικολογικά βερνίκια που χρησιμοποιούνται δεν περιέχουν χημικά, και είναι απολύτως φιλικά προς τον άνθρωπο.

 

 


 

  4.  
 

Ποικιλία φινιρισμάτων

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη διαθέσιμη ξυλεία και στις αποχρώσεις που μπορεί να καλύψει κάθε αισθητική απαίτηση.

 

 


 

  5.  
 

Διάρκεια ζωής

Παρά τη γενική άποψη ότι τα ξύλινα κουφώματα απαιτούν συχνή συντήρηση, η αλήθεια είναι πως όλα τα παράθυρα χρειάζονται περιοδική συντήρηση με καθαρισμό και λίπανση των μηχανισμών τους.

Οι σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής (τρικολλητή ξυλεία, βαφές που προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες, ηλεκτροστατική βαφή) και η χρήση ειδικά επεξεργασμένης ξυλείας ανθεκτικής στην υγρασία (πχ. μεράντι, νιαγκόν, ιρόκο) έχουν μειώσει την ανάγκη για περιοδικές συντηρήσεις των ξύλινων κουφωμάτων στο ελάχιστο και έχουν αυξήσει την ανθεκτικότητά τους στις καιρικές συνθήκες.

 

 


 

  6.  
 

Αισθητική υπεροχή & διαχρονικότητα

Ο βασικός λόγος που κάποιος επιλέγει ξύλινα κουφώματα είναι η αισθητική τους και η ζεστή υφή του ξύλου που προσδίδει σε κάθε κτίσμα.

Το ξύλο είναι ένα φυσικό και διαχρονικό προϊόν με κλασική ομορφιά με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο χωρίς να χάνει την αισθητική του.

 

 

 

 
 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις υπηρεσίες και τις κατασκευές μας.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 8:00 - 13:00

 
 

           

 

 

 

 
 
 
 

ΑΦΜ: 168976305

 
 

ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 
 

ΑΡ. ΓΕΜΗ: 157900848000